APRAŠYMAS
Amatininkų kepamas pyragas yra su razinomis, padengtas traškia plutele ir migdolais. Panettone turi ne tik gražią metalinę dėžutę, bet ir jam priklausantį vardinį dovanų maišelį.
Pyragui reikalingus ingredientus naudoja randamus Sicilijos saloje: cukrus, vanilė, citrusinių vaisių medus, lazdyno riešutai ir kt.. Lėtas ir laipsniškas tešlos kildymo procesas, kuris trunka net trisdešimt šešias valandas, garantuoja kepinių kokybę ir kvapą, taip nepamirštant ir “Madonie” pyragų tradicijos.
Ragavimo patarimai: pyragą valgyti vieną arba derinant su šviežiomis uogomis, saldžiais konservais ar saldžiais kremais. Mėgaukitės panettone pyragu kavos, arbatos puodeliu, su taure Prosecco ar desertiniu vynu.
SUDĖTIS
Sudedamosios dalys: minkšti kvietiniai miltai, razinos (18 %), sviestas, migdolų glajus (10 %) (cukrus, švieži kiaušinio baltymai, ryžių miltai, migdolų miltai (7,7 %), modifikuotas krakmolas, kvapiosios medžiagos), cukrus, švieži kiaušinai (8,5 %), šviežias kiaušinio trynys (4 %), Sicilijos migdolai (Amygdalus communis L.) (4 %), granuliuotas cukrus (3 %), natūralios mielės (minkšti kvietiniai miltai, mielės), likeris „Terre Siciliane Zibibbo” SGN, sicilietiškas medus, apelsinų pasta (apelsinų žievelė, cukrus, gliukozės sirupas, citrinos sultys), invertuotas cukraus sirupas, emulsikliai: digliceridai ir mono riebalų rūgštys, kakavos sviestas, nugriebto pieno milteliai, druska, vanilė, kvapiosios medžiagos. Produkto sudėtyje gali pasitaikyti sojos, riešutų (lazdyno riešutų, graikinių riešutų, pistacijos), lubinų ir garstyčių pėdsakų. 100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1544 kJ/368 kcal; riebalai – 14 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 8 g, angliavandeniai – 52 g, iš kurių cukrų – 31 g, baltymai – 7,7 g, druska – 0,40 g.
Kilmės šalis Italija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.