Istorija

  /  Istorija

Panettone istorija

VIENO SICILIJOS KONDITERIO ISTORIJA

FIASCONARO brolių istorija prasideda prieš tris kartas, kai senelis, o vėliau ir tėvas, vadovavo nedidelei konditerijos gaminių kepyklai, esančiai žaviame Castelbuono miestelyje, Palermo rajone.

Tuomet trys broliai Faustas, Martynas ir Nikolas laisvalaikiu padėdavo tėvui dirbtuvėse ir taip pradėjo mokytis konditerijos amato. Šiandien broliai Fiasconaro – jų vardą turinčios įmonės vadovai. Faustas yra atsakingas už rinkodaros sektorių, Martynas – už administraciją, o Nikolas yra daugybę apdovanojimų pelnęs ir garbės vardą turintis konditeris.

„Fiasconaro“ yra moderni ir nuolat besiplečianti įmonė, kurios profesionali ir atsidavusi komanda rūpinasi nuolatiniu verslo tobulinimu. Jie užsitarnavo svarbią vietą konditerijos sektoriuje bei įsitvirtino nacionalinėje ir tarptautinėse rinkose.

Bėgant metams sukaupta patirtis ir žinios leido „Fiasconaro“ įmonei tapti autoritetingu pavyzdžiu kepinių gamyboje.

Išsaugotos šeimos tradicijos ir ištobulinti receptai – „Fiasconaro“  unikalumas. Už savo kokybišką ir išskirtinę produkciją jie yra laimėję daugybę apdovanojimų ir sulaukę pripažinimo visame pasaulyje.

KĄ REIŠKIA PANETTONE? Itališkai Panettone pažodžiui reiškia „didelę duoną“. Tai kupolo formos pyragas, tapęs tradiciniu Kalėdų desertu ne tik Italijoje, bet ir kitose šalyse.

PANETTONE ISTORIJA. Panettone pyrago kilmė yra apipinta legendomis, tačiau jo skonis ir struktūra išliko nepakitę per amžius. Tradicinio Panettone gaminimas – ilgas procesas. Konditeriai sumaišo miltus, kiaušinius, sviestą bei natūralias mieles ir brandina tešlą iki 3 dienų. Tešlos brandinimas sukuria išskirtinį skonį ir duoda pyragui purumą. Tradiciškai į tešlą įmaišomos razinos bei cukruotos citrinų ir apelsinų žievelės. Tikima, kad razinos neša laimę ir turtus, nes jų forma primena auksines monetas. Pyragas kepamas krosnyje ir iš karto po kepimo pakabinamas, kad atvėstų, o tai ištempia šiltą pyragą ir suteikia jam būdingą kupolo formą.

Viena legenda sako, kad Milano kepėjas vardu Toni, įsimylėjo gražią moterį, kuri kiekvieną dieną ėjo pro jo kepyklą. Bandydamas užkariauti jos širdį, jis keletą mėnesių kūrė šį kepinį, kurį pavadino „Pan di Toni”.

KĄ REIŠKIA COLOMBA? Colomba pyragas yra valgomas per Velykas. Itališkai „colomba” – tai balandė, simbolizuojanti taiką. Pyragas kepamas šio paukščio formos.

Istorija apie itališką

COLOMBA pyragą

Kiekvienais metais nekantriai laukiame La Colomba Di Pasqua arba „Velykų balandžio“ sugrįžimo. Italijoje šis pyragas – tarsi pavasario simbolis.

Kaip ir Panettone, Colomba yra viena iš retų itališkos virtuvės išimčių, nes net tradiciškiausia „nonna” (it. močiutė)  pirks savo Colomba iš parduotuvės, o ne gamins pati.

Konditeriai dažnai prideda į tešlą regioninių ingredientų, tokių kaip lazdyno riešutai ar Amarena vyšnios.

Kodėl būtent balandis?

Žinoma, kad pirmoji Colomba atkeliavo iš Milano. Apie šį pyragą pasakojama daug legendų. Viena žymiausių byloja, kad šis pyragas, žymi 1176 metais iškovotą Lombardijos pergalę prieš Šventosios Romos imperiją, kai mūšio lauke stebuklingai pasirodė du balandžiai. Kita legenda pasakoja, kad pyragą pirmą kartą VI amžiuje iškepė jauna mergina siekdama įtikti lombardų genties karaliui Albionui, kuris reikalavo duoklės iš merginos gimtojo miesto. Pyragas karaliui taip patiko, kad jis suteikė miestui laisvę.

Skamba dramatiškai, tiesa? Nors mes nežinome tikrosios istorijos, galime užtikrintai pasakyti, kad viena Colomba pyrago riekelė yra verta daugybės legendų.

Apie pyrago

Tradicijas

Žinoma, kad pirmoji Colomba atkeliavo iš Milano. Apie šį pyragą pasakojama daug legendų, o viena žymiausių byloja, kad šis pyragas, kurio forma primena taikos balandį, susijęs su istorija apie taiką, įsivyravusią Lombardijoje viduramžiais.
  1. TRADICINIS RECEPTAS

    Colomba tešlą (panašiai kaip ir Panettone) sudaro miltai, švieži kiaušiniai, sviestas ir natūralios mielės. Tačiau priešingai, nei Panettone, juose nėra razinų. Colomba gardinama cukruota apelsino žievele. Įdėjus tešlą į balandžio kontūrus primenančią kepimo formą, ji užpilama perliniu cukrumi arba šokoladu, migdolų ar pistacijų riešutais bei kitais ingredientais.

  2. early beggining

    1999. - Year of beggining. Lorem ipsum dolor sit amet, ad malorum rationibus ius, cu vix eirmod iudicabit deseruise, nam melius constituto in. Eos platonem electram et. Mei dictas atomorum voluptatibus eu, tollit sanctus usu ut.