APRAŠYMAS
Amatininkų kepamas pyragas yra su cukruotais mandarino gabaliukais, be razinų. Panettone turi ne tik gražią metalinę dėžutę, bet ir jam priklausantį vardinį dovanų maišelį.
Pyragui reikalingus ingredientus naudoja randamus Sicilijos saloje: cukrus, vanilė, citrusinių vaisių medus, lazdyno riešutai ir kt.. Lėtas ir laipsniškas tešlos kildymo procesas, kuris trunka net trisdešimt šešias valandas, garantuoja kepinių kokybę ir kvapą, taip nepamirštant ir “Madonie” pyragų tradicijos.
Ragavimo patarimai: pyragą valgyti vieną arba derinant su šviežiomis uogomis, saldžiais konservais ar saldžiais kremais. Mėgaukitės panettone pyragu kavos, arbatos puodeliu, su taure Prosecco ar desertiniu vynu.
SUDĖTIS
Sudedamosios dalys: minkšti kvietiniai miltai, cukruota obuolių žievėlė (22 %)(mandarinų žievelė, gliukozės-fruktozės sirupas, cukrus, koncentruotos citrinų sultys), sviestas, cukrus, švieži kiaušinai (10 %), šviežias kiaušinio trynys (6 %), natūralios mielės (minkšti kvietiniai miltai, mielės), sicilietiška mandarinų pasta (2,2 %) (mandarinas (52 %), cukrus, gliukozės sirupas, citrinų sultys), sicilietiškas medus, invertuoto cukraus sirupas, emulsikliai: digliceridai ir mono riebalų rūgštys, kakavos sviestas, nugriebto pieno milteliai, druska, vanilė, kvapiosios medžiagos. Produkto sudėtyje gali pasitaikyti sojos, riešutų (pistacijų, migdolų, lazdyno riešutų), lubinų ir garstyčių pėdsakų. 100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1663 kJ/396 kcal; riebalai – 16 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 10 g, angliavandeniai – 55 g, iš kurių cukrų – 26 g, baltymai – 6,6 g, druska – 0,42 g.
Kilmės šalis Italija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.