APRAŠYMAS
Amatininkų kepamas pyragas yra su cukruotais abuoliais ir cinamonu, be razinų ir cukruotų vaisių. Panettone turi ne tik gražią metalinę dėžutę, bet ir jam priklausantį vardinį dovanų maišelį.
Pyragui reikalingus ingredientus naudoja randamus Sicilijos saloje: cukrus, vanilė, citrusinių vaisių medus, lazdyno riešutai ir kt.. Lėtas ir laipsniškas tešlos kildymo procesas, kuris trunka net trisdešimt šešias valandas, garantuoja kepinių kokybę ir kvapą, taip nepamirštant ir “Madonie” pyragų tradicijos.
Ragavimo patarimai: pyragą valgyti vieną arba derinant su šviežiomis uogomis, saldžiais konservais ar saldžiais kremais. Mėgaukitės panettone pyragu kavos, arbatos puodeliu, su taure Prosecco ar desertiniu vynu.
SUDĖTIS
Sudedamosios dalys: minkšti kvietiniai miltai, cukruoti obuoliai (26 %)(obuoliai, gliukozės-fruktozės sirupas, cukrus, rūgštiklis:citrinų rūgštis, konservantas: kalio sorbatas), sviestas, cukrus, švieži kiaušinai, šviežias kiaušinio trynys, natūralios mielės (mikšti kvietiniai miltai, mielės), obuolių ir cinamono gabaliukai (1,5 %)(obuolių sultys (25,5 %), obuolių skaidulos, kakavos sviestas, cinamono milteliai (0,7 %), natūrali kvapioji medžiaga, standiklis: pektinas, rūgštiklis: trikalio citratas, citrusinių vaisių skaidulos), sicilietiškas medus, emulsikliai: digliceridai ir mono riebalų rūgštys, , kakavos sviestas, nugriebto pieno milteliai, druska, cinamono milteliai (0,2 %), vanilė, kvapiosios medžiagos. Produkto sudėtyje gali pasitaikyti sojos, riešutų (migdolų, lazdyno riešutų, graikinių riešutų, pistacijų), lubinų ir garstyčių pėdsakų. 100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1476 kJ/352 kcal; riebalai – 14 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 9,3 g, angliavandeniai – 48 g, iš kurių cukrų – 22 g, baltymai – 6,3 g, druska – 0,16 g.
Kilmės šalis Italija
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.